Tmd All BlogCategory

Витамин Д3: Витаминот на сончевата светлина е неопходен за целокупното здравје и благосостојба

Витамин Д3: Витаминот на сончевата светлина е неопходен за целокупното здравје и благосостојба

 • 0
 • 201 Прегледи
Витаминот Д3 е клучна хранлива материја за човековото здравје и општа благосостојба и најчесто се нарекува„витамин на сончевата светлина“. Оваа витална хранлива материја е важна за неколку метаболни п...


Железо-дефициентна Анемија - Што претставува и како се третира?

Железо-дефициентна Анемија - Што претставува и како се третира?

 • 0
 • 60 Прегледи
Анемија со дефицит на железо е чест тип на анемија што се јавува кога телото нема доволно железо за да произведе хемоглобин- протеинот во црвените крвни зрнца кој носи кислород низ телото. Погодува...


Заштитете го здравјето во студените декемвриски денови

Заштитете го здравјето во студените декемвриски денови

 • 0
 • 259 Прегледи
Имунитет означува внатрешна способност на организмот да се справи со болести. Имунолошкиот систем го постигнува тоа преку справување со најразлични патогени, почнувајќи од молекули па сѐ до паразити, ...


Дијабетес – што е потребно да знаете?

Дијабетес – што е потребно да знаете?

 • 0
 • 204 Прегледи
Доколку вие или некој ваш близок е дијагностициран со дијабетес, важно е да разберете што всушност претставува оваа здравствена состојба и како да ја контролирате, кои измени треба да ги направите во ...


Дали термалната вода од Avène навистина е клучот за поздрава кожа?

Дали термалната вода од Avène навистина е клучот за поздрава кожа?

 • 0
 • 120 Прегледи
Приказната зад Avène датира од 1736 година, кога коњот што му припаѓал на маркизот од Рокозел бил пуштен да талка југозападно од Франција поради тешка кожна болест.Според легендата, коњот пронашол тер...


Нови препораки за дополнување на исхраната со витамин Д во есен и зима

Нови препораки за дополнување на исхраната со витамин Д во есен и зима

 • 0
 • 170 Прегледи
Витаминот Д е еден од најважните витамини што му се потребни на нашето тело за оптимално функционирање. Витаминот Д е најпознат по неговата функција за поддршка на коските, при што игра важна уло...


Почеток на училишната година значи дека е време да се зајакне детскиот имунитет

Почеток на училишната година значи дека е време да се зајакне детскиот имунитет

 • 0
 • 328 Прегледи
Секој почеток на новата училишна година си носи доза на загриженост кај родителите поради здравјето на децата.Во градинките и училиштата, дечињата поголемиот дел од денот го поминуваат во затворен про...


И ова лето останете хидрирани и пијте пробиотици

И ова лето останете хидрирани и пијте пробиотици

 • 0
 • 194 Прегледи
Како што температурите продолжуваат да растат, така зачестуваат и проблемите со органите за варење на храната. Додека Вашето тело се прилагодува на летното време, Вашиот имунитет се намалува. Ова...


Зошто е битно да се користи медицинска козметика за нега на бебешка или детска кожа?

Зошто е битно да се користи медицинска козметика за нега на бебешка или детска кожа?

 • 0
 • 238 Прегледи
Кожата на бебињата и децата има посебни карактеристики што ја прават покревка и почувствителна. Затоа таа бара посебно внимание и нега за да може да остане здрава и да се прилагоди на околината.Исто т...


Препораки за здрава исхрана и фитнес

Препораки за здрава исхрана и фитнес

 • 0
 • 572 Прегледи
Здравите навики почнуваат и завршуваат со исхраната.Три телесни типовиТрите телесни типови, или соматотипови се концепт познат уште од 40-тите години на минатиот век.Од тогаш до денес, нутриционистите...


SPF заштита од сонце во пролет: зошто е ЗАДОЛЖИТЕЛНА?

SPF заштита од сонце во пролет: зошто е ЗАДОЛЖИТЕЛНА?

 • 0
 • 171 Прегледи
Пролетта е возбудлив период од годината, особено оваа кога речиси целиот свет полека започнува да се враќа во каква-таква нормалност. Дали сте за излет, пикник, или прошетка во природа?Не заборавајте ...


Меѓународен месец за зајакнување на самодовербата

Меѓународен месец за зајакнување на самодовербата

 • 0
 • 176 Прегледи
Февруари е меѓународен месец за зајакнување на самодовербата. Тимот на Еликсир смета дека неговото одбележување е посебно значајно, заради сѐ што ни се случуваше во изминатиов период, а беше повр...


Решение за последиците од премногу празнување

Решение за последиците од премногу празнување

 • 0
 • 737 Прегледи
Ако сте претерале за време на празниците, покрај тоа што сигурно сте се здебелиле, сте го оптовариле не само дигестивниот систем, туку и целокупниот метаболизам на организмот, не заборавајќи го притоа...


Нова Година нов(а) јас - контрола на телесната тежина

Нова Година нов(а) јас - контрола на телесната тежина

 • 0
 • 589 Прегледи
Намалување на телесната тежина значи редукција на вкупната маса на телото, преку загуба на:течности;масно ткиво иликоскени минерални депозити, мускули, тетиви и други сврзни ткиваНамалувањето на тежин...


Како до победа во битката за подобро здравје на мажите?

Како до победа во битката за подобро здравје на мажите?

 • 0
 • 369 Прегледи
Кој маж не посакува да биде силен и тивок тип? Но, понекогаш мажите одат во опасна крајност - сокривање на здравствените проблеми од најблиските.Не е новост дека мажите поретко се јавуваат на лекар ко...


Прикажани од 1 до 15 од вкупно 25 (2 страна/и)