• Кардиопирин - 30 Таблети за возрасни

Кардиопирин - 30 Таблети за возрасни

Kardiopirin / Кардиопирин во мали дози ја инхибира агрегацијата на тромбоцитите кои се елементрани состојки на крвта и имаат значајна улога
во нејзиното згрутчување. Во нормални физиолошки услови, тромбоцитите се слепуваат на местото на оштетувањето и формираат коагулум кој
го спречува крвавењето. Кај кардиоваскуларните болести, во патолошки услови, тромбоцитите се натрупуват во стеснетите и оштетени артерии од
атеросклероза, што доведува до формирање крвен коагулум. Тој го блокира понатамошниот проток на крв, со што се намалува доводот на кислород и
на хранливи материи во околното ткиво, кое потоа почнува да изумира.

Пред употребата на лекот внимателно прочитајте го упатството!
За ризикот и несаканите дејства советувајте се со лекар или фармацевт.

Напишете коментар или оценка

Забелешка: HTML-от не е преведен!
   Лош           Добар

Кардиопирин - 30 Таблети за возрасни

  • Производител: Алкалоид
  • Шифра на производ:9494
  • Достапност: На залиха
  • 89ДЕН.
  • 72ДЕН.


Тагови: Кардиопирин, таблети, возрасни, срце, кардиоваскуларни